Bali

To eat, drink and enjoy:

  • LaLucciola (Oberoi Road, +62361 730838). Strandtent waar je de beste “Birger Muesli” als ontbijt eet met uitzicht op zee. Dan ga je over op een super lunch en sluit je de dag af met een heerlijk diner met uitzicht op de ondergaande zon. Super goed Italiaans eten en niet overdreven trendy.
  • Ku’De’Ta (Jalan Laksmana 9). Deze strandtent is bekend tot ver buiten Bali. Een soort Republiek (strandtent Bloemendaal) achtige sfeer maar met een super menu kaart. Van tonijncarpaccio tot verse kreeft. ‘ s avond s zijn er vaak feesten aangezien eigenaar Donnie een van de betere dj’s van Bali en omgeving is.
  • The Corner Store (Jl.Laksmna 10a, +62361 730276). Kleding winkel annex lunchroom. Eigenaren Anita en Sean uit Australie wonen nu een aantal jaar op Bali met hun 3 kinderen. Ze begonnen met mode en hebben nu een kleine coffee corner waar je de beste salades ooit kunt eten. Vooral de salade met peer, walnoten en ruccola is super. En neem een verse carrot-juice met watermeloen. En doe ze de groeten van ons!!
  • Trattoria (Jl.Lesmana, +62361 737082) Beste Italiaan in town. Echte Italiaanse pizza’s en iedere avond bom vol!
  • The Living Room (Jl. Petitenget 2000, +62361 736736)

De setting is redelijk dynastie-stijl maar het eten is heel erg goed. Denk het rozenprieeltje en de fontein met gietijzeren versierde zitjes weg en geniet van de haute cuisine. Al jaren bekend onder de rich and famous.

  • *  Kaizan (Jl. Laksmana 33 +62 361 7472324) De beste Japanner na het Okura Hotel en dat voor snackbar prijzen!!
  • *  De Hu’u Bar (Jl Oberoi, Petitenget, +62361 736443) Een van de nieuwere adressen van Seminyak. Prachtig interieur, modern met sfeer en perfect voor een late night diner. Vanaf zonsondergang komt trendy Bali hier samen borrelen en de avond overlaten lopen in de nacht,
  • *  Bars: de beste bars van Seminyak zijn:
  • Liquid, Double 6, Paparazzi (vraag taxi chauffeur je te brengen)
  • * Prana Spa (Jalan Kunti 118x, +62361 730840) is oosterse oase waar je kunt genieten van de meest uiteenlopende behandelingen. Wij namen de “hot oil” treatment. Tip hierbij: neem deze aan het einde van de dag en zorg dat je daarna helemaal niets meer hoeft want je bent zo ontspannen als een baby.

To shop, drop and shop some more:

Shoppen in Bali is een feest. Tenzij je niet van mooie dingen houdt en niet van het spelletje wat afdingen heet. Hier onze mooiste vondsten. Vooral net buiten Seminyak op weg naar Ubud zijn de prijzen een stuk lager. Maar in Seminyak zelf zijn er een aantal leuke adressen:

* Sunbebek (Jl. Raya Seminyak 6) verkoopt mooie linnen stoffen en leren tassen.

* Talenta (Jl. Raya Seminyak 16) wasbakken van metaal en andere high tec home decorations.

* Apik (Jl. Kartina Plaza 99) voor de mooiste kussens en futtons. Je kunt alles laten inpakken en direct naar je hotel laten sturen.

* Crop (Jl. Raya Basangkasa, 88a) brede zilveren armbanden en prachtige andere sieraden voor een fractie van de prijs die wij kennen.

* Po’on Studio (Jl.Laksmana Oberoi) 21, +62 817352754) is de gallerie van een van de meest fantastische kunstenaars van Bali. Het gerucht gaat dat Dolce&Gabbana hier onlangs een schilderij gekocht hebben.

En verder heel Raya Seminyak richting Kuta beach. Neem de tijd, water mee en hou je in. Of ga achteraf langs bij de dichtstbijzijnde shipping company om alles naar huis te krijgen.

UBUD:

Ubud geeft rust en is echt een soort klein paradijs van goedheid. Hier hoef je niets en lijkt het alsof iedereen aan yoga doet, gezond eet, veel slaapt en geniet van het niets meer hoeven.

Ubud is het kunstenaars centrum van Bali. Vanaf de jaren 30 verbleven hier steeds meer kunstenaars uit Amerika en Europa.

Ondanks dat Ubud een van de grootste toeristische trekpleisters van Bali is geworden blijft het toch een unieke plek.

Ook in Ubud kun je logeren op plekken die te mooi zijn om waar te zijn.

Top of the bill:

Het hotel ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Ubud, midden tussen de rijstvelden. Het hotel bestaat uit meerdere kleine studio’s die varieren in prijs. Het mooiste van Alila is toch wel het uitzicht en het zwembad. Groene palmen, prachtige vallei en super de luxe bedjes lijken allemaal te mooi om waar te kunnen zijn.

Je kunt bij Alila ook fietsen huren om (heel sportief) een tochtje door de rijstvelden te kunnen maken. De spa van het hotel is helemaal geweldig!

Het hotel is geopend in juli 2005 en ligt op een van de mooiste plekken van Bali. Tijdschriften zoals Conde Nast Traveller zijn er als een van de eersten geweest en vernoemden het direct in hun top list. Het hotel is een verzameling van ‘cabins’ die ‘hangen’ aan de vallei met waanzinnig uitzicht op het oerwoud. Je verplaatst je met een Zwitserse liftje. ’s Avonds is de tempel aan de berg verlicht en is het net een sprookje met alle dierengeluiden in de nacht.

Ook als je niet in het hotel logeert kun je je inschrijven voor een hele bijzondere ‘cooking class’. Voor € 30 vertrek je ’s ochtends vroeg voor een wandeltocht door de rijstvelden waar je midden in de kruidentuin een traditionele Balinese maaltijd gaat leren bereiden.

* Uma Ubud (www.uma.como.bz)

Een van de meest prestigieuze design hotels van Bali. Waanzinnig interieur met gevoel. Het is hier een soort huiskamer met luxe.

De yoga en meditatie klassen zijn hier zo goed dat mensen vanuit heel Bali hiernaartoe komen. Mocht je er alleen een avondje eten bestel dan vooral de ‘ Prawn Salad met Grapefuit’ Waanzinnig!

Budget:

Voor nog geen € 40,00 per nacht (2 persoonskamer) slaap je als een god in Bali. Met uitzicht over de rijstvelden is Tegal Sari een superplek voor een betaalbaar verblijf. Je hebt een eigen huisje en er is zelfs een zwembad.

Ubud’s best:

Wat je in Ubud het beste kunt doen is een brommertje of fiets huren en zelf op onderzoek uit gaan. Zo zie je het meeste van deze super mooie omgeving. Vooral de rijstvelden van Ubud en de kleine dorpjes rondom de rivier de Ayung zijn prachtig.

Restaurants:

* Terazo (Jl. Suweta +62 361 978941) Een van de meer hippere restaurants van Ubud, met een eigenaress uit New York en daardoor ook veel wisselende gerechten.

* Mozaik (Jl. Raya Sanggingan, +62 361 975768 staat bekend als een van de beste restaurants van Bali. Met een echte Franse chef uit Parijs is dit Balinees “haute cuisine”.

* Naughty Nuris is een klein get together cafe aan de voorstraat van de hoofdstraat van Ubud (iedereen kent het) waar je gezellig tussen alle omwonenden eet van de bbq en wat er die avond is. Voor nog geen € 2,00 aten wij heerlijke verse tonijnsteak van de grill!

* Indus Restaurant (Jln. Raya Sanggingan Ubud, +62 361 977684) is een gezellig restaurant met waanzinnig uitzicht over het groen van de vallei van Ubud met gezellige zitje met gekleurde kussens. Hier kun je heerlijk kleine hapjes eten en erg betaalbaar. Op maandag avond kun je hier salsadansen!

* Bali Buddha Restaurant (Jl. Jembawan 1 +62 361 976324)

Alles wat je hier koopt gaat voor een gedeelte terug naar de bevolking

* Bali Cares (44b Jl. Hanoman  +62 361 970992)

Gezonde broodjes, salades en zelf yoga lessen!

Super ontbijt plekje, alles vers!

* Arys Warung (+62 361 975053) nieuwe lounge bar cq restaurant in centrum van Ubud.